У Німеччині проводять обшуки в ультраправого депутата за підозрою у відмиванні грошей

У Німеччині проводять обшуки в ультраправого депутата за підозрою у відмиванні грошей

Прокуратура Баварії розслідує підозри у відмиванні грошей з боку  ультраправого політика. Імовірно, йдеться про члена AfD Петра Бистрона.

Про це повідомляє DW.

У четвер, 16 травня, прокуратура Мюнхена заявила, що розслідує відмивання грошей депутатом від ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD). 

Як зазначили в прокуратурі, в рамках ції справи проводять обшуки в кількох місцях, зокрема в офісі в Берліні, а також у Мюнхені, Ердінгу й Деггендорфу та на іспанському острові Майорка.

У відомстві не назвали імені підозрюваного. Проте раніше представники нижньої палати парламенту Німеччини, бундестагу, заявили, що законодавчий орган зняв депутатську недоторканність з члена AfD Петра Бистрона.

Також про те, що, ймовірно, йдеться саме про Бистрона, пише German Aid to Ukraine – приватний проєкт, який відстежує допомогу Німеччини Україні в російсько-українській війні. 

У проєкті зазначили, що Петра Бистрона звинувачують в отриманні грошей від проросійської пропагандистської мережі  Voice of Europe, а обшуки проводять у його парламентському офісі, а також на його об'єктах нерухомості в Баварії й на Майорці.

Підґрунтям цього є інформація чеських спецслужб про те, що дружні з росією кандидати на виборах до Європарламенту в червні отримували приховану фінансову підтримку, зокрема німецький депутат Бистрон. Аудіо- та відеозаписи також є доказами. Вважається, що цією мережею керував Віктор Медведчук, друг російського диктатора володимира путіна, – зазначає German Aid to Ukraine.

DW додає, що Бистрон, який є другим кандидатом від своєї партії на виборах до Європарламенту 2024 року, перебуває під пильною увагою за ймовірні зв’язки з проросійськими мережами. 

Нагадаємо, ССО провели зачистку в одному з населених пунктів на Харківщині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next