Історичне рішення: Україна отримала статус кандидата в ЄС (відео)

Історичне рішення: Україна отримала статус кандидата в ЄС (відео)

Україна офіційно отримала статус країни-кандидата на вступ до ЄС — відповідне рішення підтримали лідери усіх 27 країн-членів.

Погоджено! Європейська рада щойно ухвалила рішення про надання статусу кандидата до ЄС Україні та Молдові. Історичний момент! Сьогодні – віховий крок на вашому шляху до ЄС. Вітаю Володимира Зеленського і Маю Санду, а також народи України і Молдови. Наше майбутнє – разом! - написав у Twitter президент Євроради Шарль Мішель.

Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що наш прапор уже майорить перед Європейським парламентом.

Як пише "Вголос", отримання статусу кандидата дає Україні неабиякі переваги.

Що означає для України кандидатство у члени в ЄС?

Надалі для того, щоб Україна вже набула статусу члена ЄС, необхідно буде досягнути певних стандартів ЄС, але, одночасно, за підтримки та допомоги ЄС.

Стандарти ЄС передбачають величезну кількість реформ у різних життєвих сферах. Це є соціальні сфери і публічні закупівлі, і медицина, і правосуддя.

Що надасть ЄС Україні?

Підтримка ЄС полягає у наданні фінансової допомоги, проведення експертизи, залученням експертів різних. І тоді вже розглядається питання про надання Україні статусу члена в ЄС.

Зокрема, Європейський союз має спеціальні фонди для країн-кандидатів, які наповнюються саме для цього. Якщо Україна отримає статус кандидата, то матиме доступ до цих фондів.

Також, країна-кандидат в члени ЄС стає привабливішою для інвесторів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Це фейкова новина": Штанмаєр заперечив загрозу скасування безвізу між Україною та ЄС "Це фейкова новина": Штанмаєр заперечив загрозу скасування безвізу між Україною та ЄС
Згідно з документом, Німеччина, Франція та Італія останнім часом все більше розчаровані через, як вони кажуть, зловживання безвізом. Однак, уряд Німеччини не планує переглядати свою позицію щодо безвізового режиму для третіх країн.
Прямі переговори з Путіним – це шлях до капітуляції, – Порошенко Прямі переговори з Путіним – це шлях до капітуляції, – Порошенко
За словами експрезидента переговори з Росією мають відбуватися лише із союзниками України.
Зеленський переконаний, що агресія з боку Росії спрямована на гальмування вступу України в ЄС Зеленський переконаний, що агресія з боку Росії спрямована на гальмування вступу України в ЄС
Україна докладає усіх зусиль для пришвидшення руху до євроінтеграції.
Loading...
Load next