Майже 17 тисяч українських біженців прибули до Греції, — міністерство цивільного захисту країни

Майже 17 тисяч українських біженців прибули до Греції, — міністерство цивільного захисту країни

Станом на 4 квітня до Греції прибуло 16 730 біженців з України, 5 117 з них - неповнолітні.

Про це повідомляє Greek City Times з посиланням на міністерство з питань цивільного захисту країни.

Протягом минулої доби, 3 квітня, до Греції в’їхали 299 українських біженців, з них 81 є неповнолітніми.

За інформацією ООН з України виїхали понад чотири мільйони українців, це становить майже 10% населення країни. Швидкість і масштаби потоку біженців є безпрецедентними в Європі з часів Другої світової війни.

Майже шість з 10 українських біженців вирушили до Польщі. Це близько 2,3 мільйона людей. У країні вже була сформована українська громада з 1,5 мільйона людей, переважно трудових мігрантів.

Зазначається, що з початку війни 364 тисяч людей в'їхали на територію України з Польщі. Зазвичай це українці, які працювали у Польщі, але повернулися, щоб подбати про свої сім’ї або відвезти їх за кордон. Але були й біженці, які вирішили повернутися додому.

Своєю чергою Європейський комісар з внутрішніх справ Йлва Йоханссон заявила, що ЄС має заохочувати біженців, які перебувають у Польщі, рухатися на захід до інших країн Євросоюзу.

Окрім Польщі, понад 600 000 українських біженців дісталися Румунії, майже 365 000 переїхали до Угорщини та 280 000 до Словаччини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США нададуть 50 мільйонів доларів Молдові для допомоги українським біженцям.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
“Тарнув для України”: у польському місті відбувся концерт на підтримку нашій державі “Тарнув для України”: у польському місті відбувся концерт на підтримку нашій державі
Про це повідомило Генконсульство України у Кракові.
Кількість біженців з України досягла 2,5 млн осіб — ООН Кількість біженців з України досягла 2,5 млн осіб — ООН
11 березня - 16-й день повномасштабної війни з Росією. Російські окупанти наступають з півночі, сходу та півдня, обстрілюючи з артилерії та з повітря мирні міста.
Loading...
Load next