У Раді зареєстрували законопроєкт про Єдиний держреєстр військовослужбовців

У Раді зареєстрували законопроєкт про Єдиний держреєстр військовослужбовців

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт щодо створення та функціонування Єдиного державного реєстру військовослужбовців та до інших законів України щодо удосконалення порядку ведення військового обліку.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Зазначається, законопроєкт № 12066 про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» вже зареєстровано на сайті Верховної Ради.

Розробники проєкту закону пропонують створити Єдиний державний реєстр військовослужбовців для вдосконалення військового обліку та надання електронних послуг.

Документом пропонується створити єдину базу даних для військовослужбовців Збройних Сил України та Державної служби спеціального транспорту.

Водночас передбачається запровадження унікального електронного ідентифікатора Military ID, який надасть можливість обміну даними між реєстрами без використання персональних даних військовослужбовців.

Зокрема, законопроєктом формуватиметься законодавча база для подальшого розвитку застосунку Армія+ та інформаційно-комунікаційної системи Міністерства оборони. Передбачається можливість надання електронних послуг військовослужбовцям та їхнім сім’ям, включно із соціальними пільгами, гарантіями та бонусними програмами.

В законопроєкті передбачено, що реєстр не міститиме інформації про військову службу, звання або спеціальність.

Зокрема пропонується зберігати чутливі дані у захищених контурах інших інформаційних систем, які за потреби можуть бути деперсоніфіковані із застосуванням Military ID замість використання імені та прізвища.

Очікується, що ухвалення законопроєкту забезпечить нормативно-правове врегулювання питання створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців, який призначений для забезпечення збирання, зберігання, накопичення, актуалізації, обліку, обробки, захисту, знеособлення, та гарантування унікальності записів даних про військовослужбовців Збройних Сил України та військовослужбовців Державної служби спеціального транспорту, також дозволить підвищити ефективність проведення мобілізації шляхом удосконалення ведення електронного обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Нагадаємо, Енергосистема України працює у збалансованому режимі після атаки РФ - Шмигаль

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом" Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".
Loading...
Load next