У боксі створять окрему категорію для спортсменів-трансгендерів

У боксі створять окрему категорію для спортсменів-трансгендерів

Всесвітня боксерська рада (WBS) має намір ввести боксерську категорію для трансгендерів. Про це в інтерв’ю для Telegraph Sport розповів президент WBC Маурісіо Сулейман.

Ми збираємося  у 2023 році оголосити глобальний конкурс для тих, хто зацікавлений, створимо протоколи, почнемо консультації та, швидше за все, створимо лігу та турнір, – сказав Сулейман.

До боїв у цій категорії допускатимуть трансбоксерів лише з однаковим визначенням гендеру за правилом "за народженням". Тобто трансбоєць, який при народженні значився чоловіком, зможе змагатися лише з іншим трансбійцем, якому також при народженні присвоєно статус чоловіка.

У боксі ніколи не можна допускати, щоб чоловік бився з жінкою, незалежно від зміни гендеру. Навколо цього не повинно бути ніякої сірої зони, і ми хочемо підійти до цього питання з прозорістю і правильними рішеннями, – зазначив президент WBC.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Я буду ще краще в наступний раз", - Усик про реванш із Джошуа "Я буду ще краще в наступний раз", - Усик про реванш із Джошуа
Усик розповів, що поєдинок з Джошуа був хорошим, але в реванші він виступить ще краще. Спортсмен наголосив, що буде "сильніше і швидше".
Loading...
Load next