В Україні розмінували 700 гектарів за допомогою машин від міжнародних партнерів

В Україні розмінували 700 гектарів за допомогою машин від міжнародних партнерів

За допомогою 38 машин, отриманих Державною службою з надзвичайних ситуацій від міжнародних партнерів, було розміновано понад 700 га територій.

Про це заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко заявила під час візиту до Німеччини, де зустрілася з державним міністром Федерального міністерства закордонних справ ФРН Тобіасом Лінднером, повідомляє МВС.

Німеччина надає більше половини усієї допомоги від ЄС, охоплює військові, гуманітарні та фінансові компоненти,- зазначила Павліченко і висловила вдячність уряду Німеччини за підтримку України загалом та підрозділів МВС.

Також під час зустрічі обговорили проблему гуманітарного розмінування.

Незважаючи на активні бойові дії, нам вдалося очистити 5% замінованих територій, однак 25% все ще залишаються небезпечними. В процесі розмінування значну роль відіграють машини механізованого розмінування. За допомогою 38 машин, отриманих ДСНС від міжнародних партнерів, було розміновано понад 700 га територій. Кожна з них рятує життя вибухотехніків,- наголосила заступниця міністра внутрішніх справ.

Також вона поінформувала колег, що одним з пріоритетів МВС зараз є укріплення державного кордону в напрямках, де тривають бойові дії, та на півночі. Для цього необхідна інженерна техніка.

Павліченко розповіла, що ситуація з безпекою в нашій країні кардинально змінилася. Тому МВС формує нові підходи до забезпечення безпеки. Одним із пріоритетних напрямів є безпека дітей.

Представники МЗС висловили готовність підтримувати роботу Служби освітньої безпеки в Україні.

Наразі зафіксовано 117 тисяч воєнних злочинів вчинених РФ, тому на фоні цього на зустрічі також поговорили про збільшення кількості ДНК-лабораторій та додаткових матеріалів для їх роботи.

Державний міністр МЗС ФРН висловив підтримку та готовність далі підтримувати Україну та підрозділи МВС. Німецькі партнери налаштовані надалі допомагати так само активно, а у деяких напрямках навіть посилювати свою підтримку. 

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування: СБУ допитала бойовика “ЛНР” (відео) Розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування: СБУ допитала бойовика “ЛНР” (відео)
Затриманий (за паспортом Андрій Косяк) – уродженець Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році.
Loading...
Load next