Литва проведе найбільші в історії країни міжнародні військові навчання

Литва проведе найбільші в історії країни міжнародні військові навчання

Литовський уряд ухвалив спеціальну постанову, що дозволить військовослужбовцям з інших країн взяти участь у масштабних навчаннях на території Литви.

Про це повідомляє LRT.

Литовські законодавці у вівторок прийняли спеціальну резолюцію, яка дозволяє до 10 000 військових з інших країн взяти участь у міжнародних навчаннях Baltic Operations 2024 (BALTOPS), які відбудуться в країні у червні, - йдеться у повідомленні.

Міністр оборони Литви Лаурінас Кашчунас, який минулого тижня подав законопроєкт до Сейму, зазначив, що згідно з чинним законом необхідна спеціальна постанова, якщо кількість військових та цивільного персоналу, які прибувають на навчання в Литву, перевищує 1600 осіб.

У навчаннях BALTOPS 2024 візьмуть участь до 10 тисяч військових та державних службовців, додав він.

Це найбільші навчання, які ми коли-небудь проводили, — підкреслив Кашчунас.

Навчання заплановані на 4-21 червня.

Зазначається, що ці навчання спрямовані на підготовку збройних сил різних країн та посилення військового реагування для забезпечення свободи судноплавства та безпеки в Балтійському морі.

Планується, що кораблі з екіпажами, додатковим персоналом та військово-морським персоналом з США, Німеччини, Нідерландів, Іспанії, Польщі, Франції, Великої Британії, Данії, Швеції, Фінляндії, Норвегії, Естонії, Латвії, Бельгії, Португалії та Італії прибудуть до Литви для участі в навчаннях.

Нагадаємо, Умєров зустрівся з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next