Масову загибель риби зафіксували у пожежній водоймі у Кам’янці-Бузькій

Масову загибель риби зафіксували у пожежній водоймі у Кам’янці-Бузькій
Місцеві жителі розповідають, що виловлювати усе це їм довелося самостійно.

Місцеві жителі розповідають, що виловлювати усе це їм довелося самостійно. До того ж, рибина уже почала розкладатися.

Один із них, Дмитро Кохан зазначив: "Ну десь так на око, то 2.5-3 тисячі рибин від маленької, а найбільша десь була 50-60 см. Такі здоровезні карпи, карасі. Щуки небагато попадалось".

Люди розповідають, що раніше такого ніколи не було. Одного дня риба просто почала спливати. Тоді вони звернулися до відповідних служб, які приїхали на місце і обстежили проблемне озеро. Зазначимо, що поряд із цією водоймою, є ще 2 ставки, але там нічого подібного не виявили. 

"Ми з ними обслідували те озеро: там такого не було. На вулиці жарко! Тому невідомо чи погода, чи несанкціонований вилов електровудочкою, чи щось інше. Або якісь потічки невідомого походження, бо пару років тому неподалік взимку було виявлено витік каналізаційних вод", - додала місцева жителька Світлана Кохан.

Держекоінспектори зафіксували факт загибелі 252 карасів та 11 коропів у пожежній водоймі. Спеціалісти додають: попередньо вже знають причину мору риби.

Окрім цього, начальник держекоінспекції у Львівській області Микола Маланич пояснив: "По факту з’ясовано, що є технічна водойма з маленьким тиском води, невисокою глибиною, відсутністю кисню, яка не призначена для вирощування риби. І це спонукало до масової її загибелі".

Ця водойма слугує запасом для пожежних машин. А щоб розводити там рибу, озеро потрібно узаконити для відповідного процесу, найняти екскаватор для поглиблення цієї водойми, а також надати доступ до надходження води для постійної підтримки необхідного рівня.

Але експерти додатково відібрали ще й проби води, щоб з’ясувати, чи не були причиною загибелі риби можливі токсичні викиди у водойму, або ж інші фактори.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next