У Палаті представників США оприлюднили законопроєкти про допомогу, Україні: майже $61 мільярд

У Палаті представників США оприлюднили законопроєкти про допомогу, Україні: майже $61 мільярд

Республіканці у Палаті представників оприлюднили тексти трьох законопроєктів, які передбачають допомогу для України, Ізраїлю та Тайваню.

Про це повідомляє CBS News.

Згідно з текстами законопроєктів, передбачається 26,4 мільярда доларів на підтримку Ізраїлю, 60,8 мільярда доларів на підтримку Українита 8,1 мільярда доларів на протидію Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи мільярди доларів для Тайваню.

Четвертий законопроєкт, який буде опублікований пізніше, спрямований на вирішення інших пріоритетних питань зовнішньої політики Республіканської партії, зокрема, продаж заморожених активів російських олігархів, запровадження суворішіх санкцій проти Росії, Китаю та Ірану.

Крім того, очікується, що згодом  республіканці опублікують законопроєкт про безпеку кордону, який буде розглянуто окремо. Спікер Палати представників Джонсон сказав у середу, що дасть законодавцям 72 години на ознайомлення з законопроєктами перед голосуванням у суботу.

Видання WP зазначає, що «замість комплексного плану з чотирьох частин, який він представив на початку цього тижня, Джонсон тепер має намір спробувати ухвалити п’ять законопроєктів». Новий підхід є ризикованим, йдеться у статті, й може завдати удару по спікеру, зокрема, через наміри конгресвумен Марджорі Тейлор Грін, яка погрожує йому відставкою.

Нагадаємо, Міноборони запустило анонімне опитування для оцінки корупційних ризиків

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Load next