У червні Євросоюз розгляне заявку України на вступ до ЄС

У червні Євросоюз розгляне заявку України на вступ до ЄС

Глави держав та урядів країн ЄС обговорять заявку України на вступ до Європейського Союзу на саміті у червні.

Про це повідомив представник МЗС Франції, яка зараз головує в Раді ЄС, пише Європейська правда.

Як неодноразово нагадували президент республіки та міністр закордонних справ, Україна є частиною європейської родини. Заявка України на членство в Європейському Союзі, яка зараз розглядається Європейською комісією, буде обговорена на рівні глав держав і урядів у Європейській раді цього місяця в червні, – зазначив представник французького МЗС.

Представник міністерства так прокоментував заяву глави Міністерство закордонних справ України Дмитра Кулеби про те, що Україна хоче зарезервувати місце в Європейському Союзі, не зважаючи на те, що для отримання повноправного членства знадобиться деякий час.

Йдеться не про найшвидше членство України у ЄС. Але для нас дуже важливо, щоби це місце було зарезервоване за Україною, – сказав Кулеба в інтерв'ю німецькому мовнику ARD.

Таким чином, Україна розраховує отримати статус кандидата на членство в ЄС вже цього червня за результатами саміту лідерів ЄС 23-24 червня.

Нагадаємо, 9 травня Україна заповнила другу й завершальну частину опитувальника щодо членства в Євросоюзі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Це фейкова новина": Штанмаєр заперечив загрозу скасування безвізу між Україною та ЄС "Це фейкова новина": Штанмаєр заперечив загрозу скасування безвізу між Україною та ЄС
Згідно з документом, Німеччина, Франція та Італія останнім часом все більше розчаровані через, як вони кажуть, зловживання безвізом. Однак, уряд Німеччини не планує переглядати свою позицію щодо безвізового режиму для третіх країн.
Під егідою Євросоюзу: Україна направить своїх військових у Боснію та Герцоговину Під егідою Євросоюзу: Україна направить своїх військових у Боснію та Герцоговину
Участь у миротворчій операції від України візьмуть два військовослужбовці, які проходитимуть службу на посадах штабу операції "Алтея" у місті Сараєво.
Зеленський переконаний, що агресія з боку Росії спрямована на гальмування вступу України в ЄС Зеленський переконаний, що агресія з боку Росії спрямована на гальмування вступу України в ЄС
Україна докладає усіх зусиль для пришвидшення руху до євроінтеграції.
Loading...
Load next