ЄС припиняє процес щодо порушення верховенства права у Польщі

ЄС припиняє процес щодо порушення верховенства права у Польщі

Єврокомісія завершила аналіз ситуації з верховенством права у Польщі за 7 статтею Договору про ЄС, оскільки у країні більше не існує явного ризику серйозного його порушення. Процедура тривала з 2017 року.

Про це йдеться у заяві Єврокомісії.

Там стверджують, що Польща здійснила низку законодавчих і незаконодавчих заходів для розв'язання проблем із незалежністю системи правосуддя. Окрім цього, Варшава визнала верховенство права ЄС і зобов'язалася виконувати всі рішення Суду ЄС та ЄСПЛ, що стосуються верховенства права, в тому числі незалежності суддів.

Сьогоднішній день відкриває нову главу для Польщі. Після більш ніж 6 років ми вважаємо, що процедура за статтею 7 може бути закрита. Я вітаю прем'єр-міністра Дональда Туска і його уряд з цим важливим проривом. Це результат їхньої наполегливої праці та рішучих реформаторських зусиль, — заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Таке рішення Єврокомісії є одним із перших кроків на шляху до закриття штрафної процедури щодо Польщі. Прогрес у відновленні верховенства права та зміцненні незалежності судової системи давав доступ Варшаві до додаткових коштів ЄС. Так, на початку березня Єврокомісія розблокувала доступ до 137 млрд євро з фондів ЄС для Польщі.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 87 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена" Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена"
Українець, разом із ще з двома поляками організували свою банду та продавали крадені авто. За злочинні дії чоловікам загрожує тюремне ув'язнення.
Load next