Нерухомість у Києві: Інвестиційна привабливість столиці досягає рекордів

Нерухомість у Києві: Інвестиційна привабливість столиці досягає рекордів

Київ  протягом останніх років демонструє стійке зростання інвестиційної привабливості у сфері нерухомості.

Перспектива вкладання коштів у столичну нерухомість стала якісною альтернативою збереження капіталу, адже попри всі сучасні проблеми Київ досягає рекордних показників у привабливості інвестицій.

Фактори, які вплинули на нерухомість можна розділити на:

  • Потенційний ріст вартості: Окупність інвестицій у нерухомість може сягнути високих показників після закінчення війни. Ринок прогнозовано буде зростати, а інвестування у новобудови під час війни – крок до значного збільшення капіталу у майбутньому, коли вартість нерухомості буде підніматись у ціні. Вже сьогодні, після кількох років спаду, українська економіка почала відновлюватися. Очікується, що ВВП України зросте на 4,6% у 2024 році, що сприятливо вплине на попит на нерухомість.
  • Гнучкість у виборі: Війна може призвести до зміни пріоритетів інвесторів, що відображається в зміні попиту на різні типи нерухомості. Інвестування в новобудови дозволяє швидко адаптуватися до зміни умов, оскільки такі об'єкти ще не готові і можуть бути змінені відповідно до змінюваних вимог ринку. На ринку нерухомості Києва представлений широкий спектр об'єктів, від бюджетних квартир до елітних пентхаусів. Це дозволяє інвесторам підібрати оптимальний варіант з урахуванням своїх потреб та бюджету.
  • Можливість уникнути конкуренції: У період війни деякі інвестори можуть змінити свої плани або відкласти інвестиції, що може зменшити конкуренцію на ринку нерухомості. Інвестування в цей час може дати можливість отримати більш вигідні умови від продавців. Так, вкладаючи кошти у нерухомість від перевірених девелоперів, які довго працюють на ринку, зменшується ризик витратити кошти «в пусту», а конкуренція на сучасному ринку показує потужні компанії з найвигіднішими умовами.
  • Збереження готівкових заощаджень: Гроші, вкладені в будівництво, матимуть цінність у довгостроковій перспективі, тоді як інфляція потроху знецінює заощадження навіть у валюті. Нерухомість традиційно вважається захисним активом, який може допомогти зберегти ваші заощадження від валютних коливань. Така практика діє вже не один десяток років і доказує, що інвестиції у нерухомість – один з найбільш надійних способів збереження капіталу.
  • Можливість отримати значні знижки: Девелопери, для прискорення продажу нерухомості та розвитку ринку, можуть пропонувати значні знижки та привабливі умови придбання. Цей фактор дає можливість вигідних інвестицій з подальшою перспективою. Отримати сьогодні нерухомість за значними знижками, поки триває війна, означатиме високий рівень окупності та можливість продовжити інвестування у майбутньому. Також важливим фактором є конкуренція з іншими містами, адже нерухомість у столиці завжди була з підвищеним попитом.
  • Довгостроковий план: Кожна інвестиція, а особливо у нерухомість має розглядатись як довгострокова перспектива. Забудовники з гарною репутацією та багаторічною присутністю на ринку суттєво виграють у виборі інвестора. Якщо інвестор має можливість довгострокового інвестування, він може виграти від відновлення ринку після війни.

Такі фактори зумовлюють рекордні показники привабливості ринку нерухомості у Києві, а також, попри війну, значно змінюють інвестиційні показники у кращу сторону.

Війна внесла свої корективи у містобудівну концепцію по всій Україні. У Києві також змінились тенденції у нерухомості, ба більше, інвестори сьогодні все більше звертають увагу на новобудови з підземним паркінгом, які стали сучасною зручною альтернативою для безпеки.

Раніше паркінг у багатоповерховому будинку був скоріш зручним рішенням та гарною інвестицію з високою дохідністю, а сьогодні додається і безпекова функція. Інвестування у сучасну нерухомість стала важливим фактором для українців. Вкласти кошти у нерухомість сьогодні на етапі будівництва, лише за приблизними підрахунками може надати суттєву окупність. Вартість об’єктів за період будівництва може зрости на 30-50% та приносити стабільний дохід довгі роки, - розповів керівник відділу продажу ЖК Central Hills та ЖК Life story Олександр Шапран.

Всі ці фактори роблять нерухомість у Києві дуже привабливою для інвесторів. Очікується, що інвестиційна привабливість столиці України буде й далі зростати, що робить інвестиції в київську нерухомість вигідним та перспективним вкладенням коштів.

Читайте також
LEV Development розпочинає будівництво житлового кварталу Central Hills (фото) LEV Development розпочинає будівництво житлового кварталу Central Hills (фото)
ЖК Central Hills реалізує формат «місто у місті» – закрита територія під охороною, з повним спектром розвинутої інфраструктури.
Ефектність та одночасна витонченість у вашій домівці: особливість представницьких поверхів у столичному ЖК LIFE STORY Ефектність та одночасна витонченість у вашій домівці: особливість представницьких поверхів у столичному ЖК LIFE STORY
Ексклюзивний, сучасний та витончений житловий комплекс від компанії LEV Development поблизу парку Феофанія у Києві - це окреме місце в якому хочеться не лише жити, а й натхненно творити.
Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео) Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео)
Вперше в Україні девелоперська компанія співпрацює з арт-агенцією задля створення мистецької родзинки у житловому кварталі
Load next