Банк у Гонконгу та штаб-квартира Apple: за реконструкцію Харкова візьметься відомий британський архітектор

Банк у Гонконгу та штаб-квартира Apple: за реконструкцію Харкова візьметься відомий британський архітектор

Британський архітектор та лауреат Прітцкерівської премії Норман Фостер дав згоду на участь у відновленні Харкова після війни. Про це повідомили в Харківській міській раді.

Нормана Фостера визнають ключовою фігурою британської сучасної архітектури. Він відомий раннім впровадженням енергоефективних будівельних технологій та розвитком в архітектурі напрямку "хай-тек". Роботам Фостера властиві масштабні відкриті простори, розмаїття скла та металу та багатофункціональність.

Архітектурне бюро Нормана Фостера Foster+Partners було засноване 1967 року. Серед найвідоміших робіт – проєктування будівлі банку HSBC у Гонконгу, віадука Мійо на півдні Франції та Apple Park – штаб-квартири компанії Apple у Каліфорнії.

Своєю чергою мер міста Ігор Терехов наголосив на тому, що великої уваги заслуговує відновлення об'єктів соціальної сфери. А для того, аби в майбутньому місто було готовим до надзвичайних подій - необхідно будувати дахові котельні та робити скважини. За словами мера, не можна будувати “коробки” . Післявоєнний Харків має бути різноманітним та цікавим - кожен район має бути оригінальним. Крім того, у реконструкції не можна забувати про архітектурні традиції притаманні Харкову.

Ми завжди славилися бекетівськими будинками. Нам потрібно подивитися на відновлення міста на багато кроків уперед, на 30 років уперед, щоб створити унікальні споруди, враховуючи наші особливості та ментальність, - зазначив Ігор Терехов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харківській області зруйновано понад 800 кілометрів доріг.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря
До Чорного моря прямує есмінець USS Laboon Військово-морського флоту США, який згодом візьме участь в операціях з підтримання безпеки разом із союзниками.
"Я не спустив гачок": Алек Болдвін заявив, що не стріляв в момент вбивства українки Галини Гатчінс "Я не спустив гачок": Алек Болдвін заявив, що не стріляв в момент вбивства українки Галини Гатчінс
22 жовтня американський кіноактор Алек Болдвін на знімальному майданчику випадково застрелив з пістолета операторку, українку Галину Гатчінс, і поранив режисера.
Loading...
Load next