Глави МЗС країн Балтії попередили, що глушіння GPS рф загрожує повітряною катастрофою

Глави МЗС країн Балтії попередили, що глушіння GPS рф загрожує повітряною катастрофою

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви попередили, що глушіння GPS, в якому звинувачують Росію, ризикує спричинити повітряну катастрофу.

Про це повідомляє Financial Times.

Якщо хтось вимикає фари, коли ви їдете вночі, це стає небезпечним. Ситуація в Балтійському регіоні поблизу російських кордонів стає занадто небезпечною, щоб її ігнорувати, – заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Його естонський колега Маргус Цахкна заявив, що країна розглядає глушіння GPS як частину ворожої діяльності Росії. Він також анонсував обговорення ситуації із союзниками.

Такі дії є гібридною атакою та становлять загрозу для нашого народу й безпеки, і ми не будемо їх терпіти, – додав він.

Глава МЗС Латвії Байба Браже наголосила, що Рига серйозно ставиться до цих інцидентів. За її словами, відповідні установи країни перебувають на зв'язку з колегами в інших державах.

За оцінками експертів, за останні місяці через глушіння GPS постраждали десятки тисяч цивільних рейсів. Це також впливає на всіх користувачів GPS у регіоні. Глушіння, зокрема, перешкоджає сигналам, що використовують судна в Балтійському морі, що призвело до попереджень з боку шведського флоту про безпеку судноплавства.

На думку експертів, глушіння GPS легко здійснити за допомогою відносно дешевого обладнання. За словами неназваного високопосадовця, одна з версій глушіння GPS полягає в тому, що Росія намагається захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників, – зазначають у виданні. 

Нагадаємо, Серед окупаційної армії росії зростає рівень дезертирства ‒ ГУР

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Load next