Наївно думати, що, якщо в Україні рф переможе, то її танки зупиняться на нашому кордоні ‒ МЗС Чехії

Наївно думати, що, якщо в Україні рф переможе, то її танки зупиняться на нашому кордоні ‒ МЗС Чехії

Російські танки не зупиняться на кордоні Європи, якщо Україна програє.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, виступаючи в університеті Людовіка, в Будапешті, де раніше провів переговори з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто, передає "Чеське радіо".

Наївно думати, що, якщо в Україні Росія переможе, то її танки зупиняться на нашому кордоні, - заявив Ліпавський.

Ліпавський зазначив, що після інтеграції в Євросоюз і НАТО країни Центральної Європи вважали, що "часи силової політики, воєн і викрадень людей минули". Пильність європейців знизилася, а тим часом Москва готувалася до реваншу, вважає чеський міністр.

Сьогодні ті самі танки, які наші батьки і діди бачили на вулицях Будапешта і Праги, вбивають людей в Україні. Сценарії змінюються, але імперіалістична жорстокість Росії залишається незмінною, - додав він.

Росія заявляє, що воює з "колективним Заходом", що, на думку Яна Ліпавського, може бути одним із небагатьох правдивих висловлювань путіна.

Війна в Україні - це наша війна. На карту поставлено наше майбутнє. Якщо ми дозволимо Росії знищити Україну, якщо вона безкарно продовжить свою агресію, інші хижаки у світі зроблять те саме, - додав Ліпавський.

Нагадаємо, Бельгія передасть Україні винищувачі F-16 уже цьогоріч

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next