Кабмін визначив пріоритетні для енергопостачання об’єкти: деталі

Кабмін визначив пріоритетні для енергопостачання об’єкти: деталі

Кабінет міністрів визначив перелік критично важливих об’єктів України, яким забезпечуватимуть пріоритетне електропостачання під час обмежень електроенергії.

Зокрема, серед них: Верховна Рада, територіальні центри комплектування  і соціальної підтримки, підприємства оборонного комплексу тощо.

Про це ідеться у постанові від 24 травня №600 “Про затвердження Порядку визначення та застосування граничних величин споживання електричної потужності”.

До пріоритетних об’єктів постачання електроенергії увійшли:

  • об’єкти критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору та сектору системи життєзабезпечення, які включені до Реєстру об’єктів критичної інфраструктури;
  • заклади охорони здоров’я державної чи комунальної форми власності;
  • військові частини та територіальні центри комплектування і соціальної підтримки (зокрема об’єкти, які використовують для територіальної громади в умовах воєнного стану);
  • підприємства оборонного комплексу України, зокрема ті, які залучені до мобілізаційних завдань (замовлення) зі створення, виробництва, ремонту та постачання озброєння, боєприпасів, військової техніки, спеціальних комплектувальних виробів, а також підприємства залізничного транспорту;
  • підприємства, діяльність яких відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої, економічної та/або енергетичної безпеки країни, підприємства з неперервним циклом виробництва;
  • електронні комунікаційні мережі;
  • органи державної влади (Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України), центральні органи виконавчої влади, правоохоронні органи (органи внутрішніх справ, прокуратури, СБУ, об’єкти ДСНС).

Як зазначається, переліки критично важливих об’єктів готуються та затверджуються обласними та Київською міською держадміністраціями після консультацій з органами місцевого самоврядування, операторами систем розподілу (ОСР) та Держенергонаглядом щодо доцільності занесення об’єкта до переліку, допустимих мінімальних рівнів навантаження, схем електропостачання зазначеного споживача, наявних на одній лінії субспоживачів, які потребують відключення, тощо.

ОСР зобов’язаний забезпечити справедливу та рівномірну черговість розподілу граничної потужності між іншими споживачами, які не входять до цього переліку.

Водночас під час застосування до них граничної потужності (лімітів) об’єкти критичної інфраструктури мають забезпечити їх дотримання. Крім того, вони повинні відключити субспоживачів, які не впливають на їхню роботу, інакше їх можуть включати до графіків погодинних відключень.

У випадку аварійної ситуації в енергосистемі та/або перевищення граничної потужності оператор системи передачі може ухвалити рішення про додаткове застосування операторами систем розподілу (ОСР) графіків аварійних відключень.

Нагадаємо, Польща закупить у США ракети для F-16

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила контрабанду на понад 11 мільйонів гривень
Служба безпеки України затримала міжнародних контрабандистів, які вивозили бурштин через аеропорти "Львів" та "Бориспіль". Під час обшуків за місцями проживання у них було вилучено 1300 кг бурштину та понад 170 кг готових виробів.
18+ маркетинг: на Тернопільщині чоловік продавав порнографічні карти
Його оштрафували на 1307 грн. Також зловмисник продавав календарі із «порнографічним вмістом» за 50 грн.
Біля Шумів на Донбасі загинув український військовий Біля Шумів на Донбасі загинув український військовий
Чоловік підірвався на вибухівці. Від отриманих травм він загинув.
Load next