Міноборони повернули понад пів мільярда гривень за недійсними договорами на пальне

Міноборони повернули понад пів мільярда гривень за недійсними договорами на пальне

Міністерству оборони України повернули понад пів мільярда гривень, безпідставно сплачених як податок на додану вартість під час закупівлі пально-мастильних матеріалів.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Зокрема, суд задовольнив позов ОГП та стягнув із Укртатнафти на користь Міноборони безпідставно сплачені 360,7 млн гривень. Підприємство вже перерахувало міністерству 40,9 млн грн та подало до суду клопотання про розстрочення виконання рішення суду до кінця поточного року.

Також ОГП вступив в іншу справу за позовом, поданим до Міноборони Укрнафтою щодо зобов’язання підписати й передати додаткові угоди. У результаті підприємство відмовилося від позову й повернуло міністерству безпідставно сплачені як ПДВ 491,8 млн грн.

Загалом з 2023 року спеціалізовані прокуратури у сфері оборони подали на захист інтересів держави 115 позовів про визнання недійсними договорів щодо постачання пально-мастильних матеріалів на загальну суму 1,44 млрд гривень.

Позови стосувалися включення до договірних цін умов про сплату податку на додану вартість, стягнення безпідставно сплачених як ПДВ коштів, а також інфляційних втрат і 3% річних.

На сьогодні задоволені вже 70 позовів на суму 685,8 млн грн. Представницька діяльність органів прокуратури на цьому напрямі триває.

Нагадаємо, Ми не дозволимо, щоб угорці втретє вимушено воювали - Орбан 

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next