В Україні стартувала реєстрація на іспити до магістратури й аспірантури

В Україні стартувала реєстрація на іспити до магістратури й аспірантури

В Україні стартувала реєстрація на основний період іспитів до магістратури та аспірантури: документи можна подати до 29 травня.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Вказано, що передбачено два періоди реєстрації на вступні випробування до магістратури та аспірантури: 

  • основний ー 7–29 травня (для участі в основній сесії);
  • додатковий ー 17–21 червня (для участі в додатковій сесії - у цей період матимуть змогу зареєструватися ті, хто не зміг цього зробити під час основного періоду реєстрації).

Реєстрація на іспити відбуватиметься в очному та дистанційному форматі за допомогою взаємодії двох сервісів, роботу яких забезпечують державне підприємство "Інфоресурс" та Український центр оцінювання якості освіти.

Консультацію можна отримати електронною поштою або телефоном. Їх заклади вищої освіти розмістять на сторінках приймальних комісій на своїх офіційних вебсайтах, - йдеться у повідомленні. 

Для того, щоб зареєструватися дистанційно, необхідно сформувати комплект сканованих копій або фотокопій реєстраційних документів. Серед них: 

  • заповнена заява-анкета для оформлення екзаменаційного листка зі своїм накладеним кваліфікованим електронним підписом;
  • документ, що посвідчує особу, зазначеного в анкеті-заяві;
  • документ, що підтверджує інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), або документ, що підтверджує причину невнесення до анкети-заяви інформації про РНОКПП;
  • документ про здобутий ступінь вищої освіти (для студентів, які завершили навчання в минулі роки);
  • довідка щодо планового строку завершення навчання та отримання диплома у 2024 році;
  • фотокартка для документів;
  • медичний висновок за формою первинної облікової документації 086-3/о (у разі необхідності створення особливих (спеціальних) умов для проходження вступних випробувань).

У заяві також необхідно вказати населений пункт, у якому абітурієнт бажає складати іспит, назву іноземної мови, з якої складатиме ЄВІ та назву ЄФВВ. 

Наголошуємо, що за кордоном ми маємо обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити випробування. Тому в разі вичерпання доступних місць у певному населеному пункті певної країни він стане недоступним для вибору, - додали в УЦОЯО. 

Нагадаємо, Через російську агресію в Україні постраждало 1062 пам’ятки культурної спадщини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік
Навчальний рік в українських школах повинен закінчитися не пізніше 1 липня. Зокрема підсумкове оцінювання школярів може проходити у дистанційному режимі.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Українські прикордонники разом із британськими проведуть спільні навчання Українські прикордонники разом із британськими проведуть спільні навчання
Вже цього літа, 2021 року, Державна прикордонна служба України візьме участь в українсько-британському навчанні «COSSACK MACE – 2021».
Load next