"Скажеш ㅡ за банкет": депутата Полтавської міськради затримали та оголосили про підозру (відео)

"Скажеш ㅡ за банкет": депутата Полтавської міськради затримали та оголосили про підозру (відео)
Депутата викрили ще на початку вересня. За даними слідства, він, у змові зі ще однією посадовою особою міськради, намагався організувати корупційний механізм при видачі дозвільних документів на будівництво і благоустрій.

У Полтаві під час ймовірного отримання неправомірної вигоди затримали депутата міської ради. Служба безпеки України також показала відео, на якому депутат Полтавської міськради вимагає хабар від одного з підприємців. За даними ЗМІ, йдеться про керівника фракції "За майбутнє" Євгена Диканя.

Про це повідомили у пресслужбі Управління СБУ в Полтавській області. Він вимагав хабар у $5 тисяч підприємця Івана Сасіна за оформлення вивіски його закладу у центрі Полтави. Зокрема, на відео можна почути, як депутат пояснює, що за його вказівкою створюються штучні перешкоди; дає вказівки пришвидшити видавання документів та інструкції, як передати хабар, тощо. 

За даними слідства, вартість таких дозвільних документів для одного із місцевих підприємців зловмисники оцінили в 5 тисяч доларів.

Депутату обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 681 тис. грн. Заставу за нього внесли майже одразу, тому наразі він перебуває на свободі, - повідомили в СБУ.

За даними місцевих ЗМІ, 4 вересня після обрання запобіжного заходу Диканю стало зле. Адвокат викликав "швидку", яка забрала депутата у медзаклад. Згодом, 6 вересня за Диканя було внесено заставу, але суд прийняв її з другої спроби - 8 вересня. Наразі депутат перебуває на свободі.

 

Читайте також
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу
У ході проведення службового розслідування було виявлено факти порушення Юрієм Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби.
Loading...
Load next