ІТ-коаліція: Латвія передала ЗСУ обладнання на €100 тисяч

ІТ-коаліція: Латвія передала ЗСУ обладнання на €100 тисяч

Латвія в межах ініціативи ІТ-коаліція передала Україні комунікаційне обладнання вартістю близько 100 тисяч євро. Це має забезпечити бригади зв'язком на тактичному рівні.

Про це повідомляє Міноборони.

Завдяки партнерам продовжуємо закривати потреби наших підрозділів на тактичному рівні. Нова партія обладнання від Латвії допоможе у налагодженні зв’язку на лінії фронту. Вдячна союзникам за своєчасну підтримку, – заявила заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

Раніше Латвія вже передавала ноутбуки в межах ІТ-коаліції для модернізації процесів логістичного забезпечення та розгортання системи на базі SAP.

Латвія підтримує Україну, і ми постійно шукаємо нові шляхи допомоги нашому союзнику. Остання партія критично важливого ІТ-обладнання, необхідного для бойових підрозділів – наш внесок в межах ІТ-коаліції. Наша військова підтримка України цього року та наступних двох років становитиме 0,25% ВВП. Крім цього, ми передаємо українському війську різні види озброєння, зокрема безпілотники, артилерією та системи ППО, – додав міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

Нагадаємо, США, Британія та Австралія ввели санкції проти лідера російської групи хакерів LockBit

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next