Американські і канадські хірурги прооперували 32 українців із травмами обличчя

Американські і канадські хірурги прооперували 32 українців із травмами обличчя

Американські та канадські реконструктивні хірурги з місії «Face the Future Ukraine» вже втретє прибули в Україну, де допомогли 32 постраждалим від війни українцям з травмами обличчя та шиї.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Загалом спеціалісти провели 88 хірургічних втручань, адже більшість пацієнтів мали комбіновані поранення.

Для виконання надскладних операцій в Україну приїхали 15 спеціалістів: реконструктивні та пластичні хірурги, окулопласт, анестезіолог та медичні сестри.

Щороку ми проводимо місії у різних точках світу, але саме в Україні зустрічаємося з найтяжчими випадками. Жоден хірург не стикався з подібними пораненнями, якщо він не був у зоні воєнних дій. Ми збираємося повертатися в Україну знову, щоб допомогти відновити обличчя якомога більшій кількості військових. Всі вони безумовно герої, які стоять за свободу свого народу, - зазначив засновник Face the Future Foundation Пітер Адамсон.

Одним із 32 пацієнтів міжнародної місії став 29-річний Олексій.

Донька не впізнала мене після поранення. Я мрію, щоб лікарі повернули мені моє обличчя, — поділився військовий перед операцією.

Чоловік отримав тяжке поранення на Донецькому напрямку. Під час штурму ворожих позицій він потрапив під мінометний обстріл – у декількох метрах розірвалась міна. Його побратим загинув, а Олексію сильно уразило обличчя та руку. Перші пʼять днів він пробув у комі, далі – декілька місяців не міг говорити та їсти. Ніс, підборіддя та губа були повністю розірвані, уламки знищили частину кісток, але лікарі змогли «зібрати» обличчя військового. 

Олексію провели 4-годинну операцію, під час якої взяли хрящ з ребра та використали його для реконструкції спинки носа. Також лікарі провели пересадку шкіри з лоба на ніс та прибрали шрам, який перетинав обличчя чоловіка. Остаточний результат їхньої роботи буде помітний через пів року, кажуть хірурги.

Нагадаємо, Група Нафтогаз у квітні пробурила понад 40 кілометрів свердловин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна отримала вже другий вантаж безпекової допомоги від США (відео) Україна отримала вже другий вантаж безпекової допомоги від США (відео)
З 2014 року, Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму понад 2 млрд доларів.
США надали Україні засоби захисту від хімічної зброї США надали Україні засоби захисту від хімічної зброї
Кремль продовжує поширювати фейки про "українські біолабораторії", яких насправді не існує. Тож не виключають застосування хімічної зброї зі сторони Росії.
Лукашенко може шантажувати Україну присутністю російських військ - Тихановська Лукашенко може шантажувати Україну присутністю російських військ - Тихановська
Тихановська наголосила, що режим Лукашенка може використовувати присутність російських військ на території Білорусі для шантажу України та західних сусідів. На її думку, загрози можуть бути найрізноманітніші.
Load next