Учасники кластеру Brave1 розробили дистанційний комплекс для розмінування

Учасники кластеру Brave1 розробили дистанційний комплекс для розмінування

Мінний трал Ratel Deminer від учасників Brave1 визнано пріоритетною розробкою для Сил безпеки і оборони.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ratel Deminer — мінний трал, який знаходить та нейтралізує протипіхотні міни. Він працює дистанційно, а отже, зберігає життя військових. Комплекс оснащений камерою денного бачення, що допомагає краще ним керувати. Ratel Deminer знищує міни типу ПФМ-1, ПМН-4, ПМН-3 та ПМН-2, ‒ йдеться в повідомленні.

Розробники вже провели випробування Ratel Deminer в реальних умовах — комплекс застосовували для гуманітарного розмінування протипіхотних мін біля Святогірська Донецької області.

За інформацією Федорова, Ratel Deminer отримав статус BRV1, тобто розробку визначили пріоритетною для Сил безпеки і оборони. Зараз комплекс доопрацьовують і збільшують потужності. Раніше кодифікації отримали наземні роботи Ratel S та Ratel M від цієї ж команди. Вони вже активно використовуються у військах.

Нагадаємо, Україна та Польща шукатимуть українські родини для евакуйованих дітей з інтернатів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
«Укроборонпром» показав 120-мм міну – перший продукт спільного виробництва з країною-членом НАТО «Укроборонпром» показав 120-мм міну – перший продукт спільного виробництва з країною-членом НАТО
Незабаром їх отримають українські військові.
Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям
У кіберполіції рекомендують українцям у випадку виявлення підозрілої кіберактивності негайно повідомити про це хмаровому провайдеру, на якому вона може бути розміщена.
В рамках угоди з Туреччиною: Україна хоче побудувати завод для виробництва безпілотників Bayraktar В рамках угоди з Туреччиною: Україна хоче побудувати завод для виробництва безпілотників Bayraktar
Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив на брифінгу.
Load next