У Туреччині заблокували месенджер Discord

У Туреччині заблокували месенджер Discord

У Туреччині влада обмежила доступ до месенджера Discord після тривалих дискусій про роль платформи в онлайн-залякуваннях і шантажі неповнолітніх.

Про це повідомляє Türkiye Today.

На сайті турецького Управління інформаційних технологій та комунікацій уже з’явилася картка про блокування в країні доступу до платформи Discord.

За словами міністра транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіра Уралоглу, на вихідних відбулися обговорення з міністерствами внутрішніх справ, юстиції та сім’ї, соціальних служб, щоб оцінити ризики, пов’язані з Discord.

Ми не хочемо займати заборонну позицію, але ми без вагань будемо використовувати всі повноваження, необхідні для захисту нашої молоді, ‒ заявив Уралоглу агентству Anadolu.

За Discord влада Туреччини почала стежити після серії тривожних інцидентів за участю неповнолітніх. Нещодавно в соцмережах з’явилися повідомлення, в яких хвалили 19-річного чоловіка, який убив двох жінок під час жорстокого нападу.

Цей інцидент спричинив появу публікацій у соцмережі Х з вимогою вжити заходів до програми обміну повідомленнями з популярним гештегом #DiscordKapatılsın.

Також в Discord виявили відео та повідомлення, які показують, як неповнолітніх шантажують на гроші та змушують до самоушкоджень.

Нагадаємо, Україна планує використати штучний інтелект у геології

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
росіяни вже задіяли усю потужність кібератак по Україні, яку тільки могли росіяни вже задіяли усю потужність кібератак по Україні, яку тільки могли
Тепер росіяни вже не вдарять по українському кіберпросторі сильніше, ніж вже атакували до війни та після її початку.
Loading...
Load next