У випущеній по Україні ракеті КНДР виявили близько 300 іноземних компонентів

У випущеній по Україні ракеті КНДР виявили близько 300 іноземних компонентів

У випущеній Росією по Україні північнокорейській балістичній ракеті фахівці виявили 290 компонентів виробництва понад 25 іноземних компаній.

Про це повідомив директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександр Рувін.

За словами Рувіна, британський Центр вивчення збройних конфліктів (Conflict Armament Research, CAR) за результатами спільної роботи зі спеціалістами КНДІСЕ підготував звіт щодо дослідження частин та уламків ворожих ракет і ударних безпілотників.

Так, лише в одному об'єкті, ідентифікованому як зразок північнокорейської балістичної ракети, виявлено 290 компонентів мікроелектроніки іноземного виробництва. У переважній більшості елементи забезпечують навігацію ракети, вони вироблені понад 25 компаніями зі штаб-квартирами в США, Китаї, Німеччині, Японії, Нідерландах, Сінгапурі, Швейцарії та Тайвані тощо, - зазначив директор інституту.

Він також наголосив, що імпортна мікроелектроніка є основою усіх типів російських ракет.

Таким чином, висновки українських та іноземних експертів засвідчують важливість контролю за експортом комерційних електронних компонентів і водночас залежність країни-агресора Росії від чужих технологій, - зауважив Рувін.

За його словами, дослідження іноземних компонентів проводиться з метою посилення санкційного тиску на Росію, надання обґрунтованих доказів злочинів РФ, можливості їх представлення урядом України на міжнародній арені та залучення більшої підтримки для України від іноземних партнерів.

Здійснення відповідних заходів суттєво впливає на зменшення економічного та військового потенціалу Росії, - підкреслив він.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Найактивніше на цей час ворог діє на Покровському напрямку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Load next