Китай направив кораблі для участі у масштабних навчаннях РФ

Китай направив кораблі для участі у масштабних навчаннях РФ

Кораблі ВМС Китаю долучились до масштабних військово-морських навчань РФ «Океан - 2024», до яких, за твердженнями Москви, залучили сили російського військового флоту від Середземного моря до Тихого океану.

Про це повідомляє Reuters.

Йдеться про чотири бойові кораблі китайських ВМС та судно забезпечення, які приєднались до російських суден у бухті Петра Великого у Владивостоку для тренувань із захисту морських комунікацій та районів морської економічної діяльності.

Зазначається, що ці навчання є частиною значно більших маневрів ВМФ РФ, до яких планується залучити понад 400 військових кораблів, підводних човнів і допоміжних суден і які триватимуть до 16 вересня в Тихому та Північному Льодовитому океанах, а також у Середземному, Балтійському і Каспійському морях.

У Міноборони КНР напередодні заявили, що метою навчань із росіянами є поглиблення рівня стратегічної координації між китайськими та російськими військовими і посилення їх здатності спільно реагувати на загрози безпеці.

За два з половиною роки російської війни проти Україні українські оборонці, попри значно переважаючу вогневу потужність флоту країни-агресорки, завдали руйнівних ударів і значних втрат російському Чорноморському флоту, ‒ зазначають у виданні.

Втім, Москва продовжує влаштовувати масштабні військові навчання, зокрема, за тисячі кілометрів від фронту на своєму Далекому Сході, намагаючись демонструвати могутність своєї армії, щоб посилити військові зв’язки з партнерами, в першу чергу з Китаєм.

Нагадаємо, Маємо готуватися, що світла може не бути взагалі: Федоров про зиму в Запорізькій області

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Loading...
Load next