Українські паралімпійці здобули 68 нагород на Євро-2024 з плавання

Українські паралімпійці здобули 68 нагород на Євро-2024 з плавання

Паралімпійська збірна України завершила виступи на чемпіонаті Європи-2024 з параплавання, що впродовж семи днів проходив на Мадейрі (Португалія).

Про це повідомляє Національний комітет спорту інвалідів України.

Команду представили 45 спортсменів: 27 - з порушеннями опорно-рухового апарату, 16 - з вадами зору, а також двоє - з інтелектуальними порушеннями.

Загалом українці завоювали найбільшу кількість медалей серед усіх країн-учасниць - 68. На рахунку «синьо-жовтих» — 21 золота, 26 срібних та 21 бронзова нагороди. У підсумковому ж медальному заліку Україна посіла друге місце, адже Італія випередила її за кількістю «золота» (26). Це вже сьома поспіль континентальна першість, на якій Україна ввійшла до топ-2.

Найтитулованішим плавцем української команди на чемпіонаті Європи став Андрій Трусов. Представник Донеччини здобув сім медалей: пʼять золотих та по одній срібній і бронзовій. Також Трусов встановив у Мадейрі одразу два світові рекорди: на стометрівках на спині (1.07,60) та вільним стилем (59,62).

Нагадаємо, Українці Франції бойкотуватимуть участь росіян в Олімпіаді

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Гол Ярмоленка у ворота збірної Нідерландів претендує на звання найкращого на Євро-2020 (відео) Гол Ярмоленка у ворота збірної Нідерландів претендує на звання найкращого на Євро-2020 (відео)
Гол вінгера збірної України Андрія Ярмоленка потрапив у список найкращих на чемпіонаті Європи з футболу за версією УЄФА. Цього разу українець відзначився фірмовим ударом з лівої.
Світоліна прокоментувала поразку у матчі за вихід у фінал на Олімпіаді-2020 Світоліна прокоментувала поразку у матчі за вихід у фінал на Олімпіаді-2020
Попри поразку Світоліна може встановити новий рекорд України на Олімпіадах у тенісі.
Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео) Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео)
Збірна України з футболу, яку понад п’ять років очолював Андрій Шевченко повернула Україні справжній інтерес до футболу: такого єднання навколо національної збірної серед українських вболівальників не було вже дуже давно. Проте, яскраві виступи збірної України на цьогорічному чемпіонаті Європи з футболу, завершилися не менш яскравою та водночас несподіваною відставкою головного тренера Андрія Шевченка.
Load next