Як дістатися до Катовіце з Києва? Актуальні способи та рекомендації

Як дістатися до Катовіце з Києва? Актуальні способи та рекомендації
Подорож або ділова поїздка до Польщі змушує заздалегідь знайти оптимальний спосіб організації цієї поїздки. Багато хто відправляється туди на власному автомобілі, деякі потягом або літаком, але останнім часом автобус є найбільш оптимальним варіантом. Рейси є з різних міст України, але актуальністю користується напрямок із Києва.

Багато хто вирушає до Катовіце для поїздки в аеропорт, щоб потім пересісти на літак і вирушити в потрібному напрямку. За маршрутом автобус Київ - Катовіце їздить щодня. Мінімальна вартість на сайті bus.tickets.ua складає 900 гривень. Відправлення із залізничних вокзалів, автобусної станції «Київ» та інших місць.

Інформація про маршрут

Перш ніж зрозуміти, як доїхати до Катовіце, не зайвим буде детально вивчити особливості та характеристики маршруту:

  • відстань між містами складає 944 км;
  • середній час у дорозі – близько 16 години та 30 хвилин;
  • різниця у часі становить –1 годину;
  • відправлення з Києва – центральний залізничний вокзал, Автостанція "Київ", вул. С. Петлюри, 32;
  • прибуття до Катовіце – Międzynarodowy Dworzec Autobusowy, ul. Sądowa, 5.

При оформленні квитків студенти та пенсіонери можуть отримати додаткові знижки.

Юридичні особливості поїздки

Коли стало зрозуміло маршрутом Київ – Катовіце як доїхати, потрібно додатково вивчити юридичні моменти. Громадянам, які мають біометричний паспорт, віза не потрібна. Але необхідно оформити медичну страховку і тим самим убезпечити себе від неприємностей. Максимальний термін перебування 90 днів упродовж 180 днів.

Автобус проходить кордон за 2-3 години, за умови, якщо немає черг та додаткових поглиблених перевірок. Пасажири повинні пам'ятати, що не можна перевозити через кордон алкоголь більше 2 літрів, сигарети понад 2 пачки, а також різноманітні продукти харчування.

Поїздка на власному автомобілі

Непоганий варіант для повної незалежності, але витрати збільшуються як на ночівлю, їжу та паливо, так і на оформлення документів. Адже потрібна зелена карта (страховка на авто міжнародного стандарту). Якщо вдасться зрозуміти, як доїхати з Києва до Катовіце максимально швидко, все одно водій втомлюється, і потрібно буде робити короткочасні зупинки для відпочинку.

Автобус є чудовим варіантом, тим більше можна не просто відпочивати під час поїздки, а й додатково вивчати нові визначні пам'ятки на дорозі. Польща історично дуже гарна, а визначні пам'ятки, що збереглися, мають автентичний зовнішній вигляд.

Читайте також
У День Незалежності над Києвом пролетить авіація НАТО У День Незалежності над Києвом пролетить авіація НАТО
Під час святкового параду до Дня Незалежності українці побачать КС-135 "Стратотанкер" ВПС США та Р-8 "Посейдон" ВМС.
На Рівненщині перекинувся автобус Київ-Вроцлав: постраждало 40 пасажирів (фото) На Рівненщині перекинувся автобус Київ-Вроцлав: постраждало 40 пасажирів (фото)
Внаслідок аварії 16 людей доправили в лікарню з різними травмами. Проте, загиблих немає.
У Києві агресивний пасажир вистрелив у водія та влучив йому в груди У Києві агресивний пасажир вистрелив у водія та влучив йому в груди
У Києві патрульні затримали чоловіка, який спричинив вогнепальне поранення в груди водію автобуса.
Load next