На Тернопільщині 197 молодих людей отримали гранти на власну справу

На Тернопільщині 197 молодих людей отримали гранти на власну справу

На Тернопільщині 197 молодих людей отримали гранти чи мікрогранти на відкриття або розвиток власної справи.

Про це повідомляє Тернопільська ОВА.

197 молодих жителів краю отримали гранти чи мікрогранти на відкриття або розвиток власної справи, з них - 9 учасників бойових дій та членів їх сімей. Це дасть можливість створити 422 нових робочих місця, - йдеться у повідомленні.

З початку 2024 року через службу зайнятості області серед молоді до 35 років 2,4 тис. людей шукали роботу, 1157 осіб вдалося працевлаштувати, 119 - проходили професійне навчання, 66 молодих краян було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

В обласній службі зайнятості нагадують: роботодавці, які працевлаштовують краян з-поміж молоді, можуть отримати такі компенсації. Це 50% мінімальної зарплати, якщо працевлаштують безробітних віком до 25 років зі страховим стажем менше ніж рік, або віком до 35 років, якщо приймають його на перше робоче місце. А також 100% фактично сплаченого ЄСВ, якщо працевлаштують безробітних на нові робочі місця (незалежно від віку); до 106,5 тис. грн, якщо роботодавець облаштує робоче місце для людини з інвалідністю І групи та 76 тис. грн - для працівника ІІ групи інвалідності (незалежно від віку).

Нагадаємо, У Литві скасували всі дозволи на зброю, видані громадянам Росії та Білорусі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
До 250 тисяч грн на новий бізнес: у рамках програми "єРобота" українцям дадуть безповоротну грантову підтримку До 250 тисяч грн на новий бізнес: у рамках програми "єРобота" українцям дадуть безповоротну грантову підтримку
Найближчим часом уряд затвердить програми безповоротної грантової підтримки також у сфері переробки та IT
Load next