Rheinmetall планує поставити Україні цьогоріч сотні тисяч снарядів: деталі

Rheinmetall планує поставити Україні цьогоріч сотні тисяч снарядів: деталі

Rheinmetall планує поставити Україні цього року сотні тисяч артилерійських снарядів, зокрема прототипи далекобійних.

Про це сказав керівник компанії Rheinmetall Армін Паппергер на зустрічі з членами Асоціації журналістів ділових видань, повідомляє Handelsblatt.

За словами Паппергера, промислова група зосереджена переважно на виробництві артснарядів і цього року поставить в Україну «сотні тисяч боєприпасів». Зокрема, це будуть і прототипи артснарядів дальністю 100 кілометрів.

Артилерія змінює правила, — підкреслив глава Rheinmetall.

За його словами, зараз Україна може лише обмежено відповісти на атаки РФ через брак боєприпасів.

Він зазначив, що і в Європі, і в США потужності з виробництва артилерійських снарядів в останні роки скорочувалися.

До повномасштабної війни РФ проти України потужність Rheinmetall становила близько 70 тисяч снарядів на рік. Цього року група розраховує вийти на потужність у 700 тисяч, а в середньостроковій перспективі - 1,1 млн. З цією метою Rheinmetall будує завод в Унтерлюсі. Нова виробнича лінія будується в Литві. В Україні компанія також планує побудувати завод з виробництва артилерійських снарядів.

Головною проблемою для збільшення виробництва боєприпасів Паппергер назвав те, що у Німеччині немає власного виробництва вибухівки. Значна частина вибухових речовин надходить із Китаю.

За оцінкою керівника Rheinmetall, для поповнення до належного рівня складів Бундесверу, спустошені, зокрема, через передачу техніки Україні, оборонна промисловість муситиме працювати близько десяти років.

Нагадаємо, Основні партії військової допомоги від США Україна ортимає не раніше літа - NYT

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео) Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео)
Семеро чоловіків входили до складу міжрегіонального злочинного угруповання та були причетні до скоєння тяжких злочинів. Зокрема вони неодноразово вимагали гроші у мешканців Київської та Чернігівської областей.
Load next