Поразка України коштуватиме Заходу трильйони доларів - британський ексміністр

Поразка України коштуватиме Заходу трильйони доларів - британський ексміністр

Колишній міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі попередив, що поразка України у війні з РФ коштуватиме Заходу трильйони доларів у новій холодній війні.

Про це повідомляє The Telegraph. 

Гіппі сказав, що "будуть потрібні додаткові пакети допомоги, подібні до тих, які були представлені цього тижня", щоб Україна виграла битву за "безпеку в усьому європейсько-атлантичному регіоні".

Патова ситуація або, не дай Боже, українська поразка обіцяє нам нову холодну війну, що триватиме десятиліттями та коштуватиме трильйони доларів, - додав він.

Колишній міністр збройних сил вказав, що нещодавні пакети допомоги від США та Великої Британії не зможуть одразу змінити баланс, що дозволило б Україні перейти до наступу, який "принесе швидку та повну перемогу".

Я очікую, що завдяки цьому величезному притоку західної підтримки ми побачимо стабілізацію на фронті, і, хоча бої будуть запеклими, я не очікую, що цього року відбудеться значні територіальні зміни, - зазначив Гіппі.

За його словами, бригади ЗСУ потрібно тренувати так, щоб їхні дії були злагоджені з артилерією, повітряною підтримкою та "усім іншим, чим можна атакувати росіян".

Як відом, Джеймс Гіппі пішов у відставку з посади в уряді минулого місяця після того, як закликав збільшити частку ВВП на оборону на тлі занепокоєння щодо достатньої потужності британської армії.

Нагадаємо, Глави МЗС країн Балтії попередили, що глушіння GPS рф загрожує повітряною катастрофою

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next