Путін і Сі Цзіньпін під час перемовин у Пекіні назвали війну в Україні "кризою"

Путін і Сі Цзіньпін під час перемовин у Пекіні назвали війну в Україні "кризою"

Російський президент Володимир Путін рано прибув з візитом до столиці Китаю Пекіна, де вже провів перемовини з очільником КНР Сі Цзіньпіном. Під час їхньої зустрічі, зокрема, йшлося і про війну в Україні.

Про це повідомляє BBC.

Лідери країн підписали спільну декларацію і провели пресконференцію, де говорилось про поглиблення зв’язків Китаю і РФ та співпрацю у сфері торгівлі та основних зовнішньополітичних питань.

Напад Росії на Україну обоє лідерів назвали “кризою”.

Не називаючи жодних подробиць щодо подальших кроків, Сі Цзіньпін заявив, що Пекін і Москва наполягають на “політичному вирішенні” війни в Україні, в той час як Путін висловив вдячність за “зусилля Китаю з врегулювання української кризи”.

Очільник Кремля також заявив, що поінформує Сі про ситуацію на фронті.

Сі, Путін та їхні делегації провели близько 45 хв переговорів. На пресконференції Путін заявив що дискусії були “теплими і товариськими” і продемонстрували важливість відносин між двома країнами.  Він сказав, що обидві країни працюють над створенням “багатополярного світу” і що багато їхніх підходів до глобальних і регіональних проблем схожі.

Сі Цзіньпін, який минулого тижня повернувся з турне трьома країнами Європи, відкинув критику Заходу щодо зв’язків його країни з Москвою, користуючись імпортом дешевих російських енергоресурсів.

Нагадаємо, ССО провели зачистку в одному з населених пунктів на Харківщині

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next