США підтримали надання Україні Плану дій щодо вступу у НАТО, - Єрмак

США підтримали надання Україні Плану дій щодо вступу у НАТО, - Єрмак
Під час сьогоднішньої зустрічі держсекретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена та президента України Володимира Зеленського американська сторона повністю підтримала отримання Україною Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.

Американська сторона не лише план дій України щодо членства в НАТО, а й також беззаперечно підтримують вступ української держави до складу Північноатлантичного альянсу. Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми отримали сьогодні чергове підтвердження щодо повної підтримки можливого отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО. Варто зазначити, що в Північноатлантичному альянсі багато учасників, крім США, тому робота триває. США - наш стратегічний партнер і повністю підтримує наш вступ до НАТО", - заявив Єрмак за підсумками спільного брифінгу держсекретаря США та президента України.

Зокрема Єрмак також додав, США є стратегічним партнером України, тому вони активно підтримують вступ України до альянсу. Однак, у до складу НАТО входять ще багато інших учасників, окрім США, тому робота щодо вступу української держави ще триває. Він також розповів, що підтвердження участі Зеленського в саміті НАТО у Брюсселі, який проведуть 14 червня наразі ще немає.

"На сьогодні відсутні будь-які докази участі президента України в саміті НАТО, який відбудеться 14 червня у Брюсселі, у рамках якого заплановано обговорення отримання Україною Плану дій щодо вступу в Північноатлантичний альянс", - зазначив керівник ОП.

Попри це, на зустрічі Ентоні Блінкен та Володимир Зеленський обговорили питання будівництва газопроводу "Північний потік-2" дном Балтійського моря.

"Є конкретика. Вона полягає в повній підтримці з боку США українських інтересів щодо "Північного потоку-2". США виступають категорично проти його будівництва", - додав Андрій Єрмак.

Нагадаємо, що сьогодні, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрівся із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця були заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, на яких обговорили стратегічні та важливі питання для України.

Читайте також
"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО "Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО
Володимир Зеленський задоволений результатами проведеної телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, яка відбулася ввечері 7 червня. Однак, в Офісі президента дещо виправили пресреліз щодо слів Байдена про підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Loading...
Load next