СБУ затримала коригувальників, які наводили російські КАБи на позиції ЗСУ під Харковом

СБУ затримала коригувальників, які наводили російські КАБи на позиції ЗСУ під Харковом

Служба безпеки запобігла новим спробам рф завдати вогневого ураження по лініях оборони Харкова.

Про це повідомляє СБУ.

У результаті спецоперації у прифронтовому регіоні нейтралізовано агентурну групу російської розвідки, яка готувала серію повітряних атак на позиції ЗСУ.

Серед основних цілей агресора були фортифікаційні споруди та укріпрайони українських військ, які обороняють обласний центр. Для удару по локаціях ЗСУ окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби.

Щоб скоригувати російські КАБи на ціль, загарбники дистанційно залучили двох своїх поплічників з Харкова. Під виглядом приватних ремонтників вони поодинці їздили по області, де приховано фіксували місця базування українських військ та розташування оборонних ліній.

Отриману інформацію обидва фігуранти месенджером передавали «зв’язковому» російської розвідки. Ним виявився їхній знайомий, місцевий житель, який у 2014 році виїхав до тимчасово окупованого Донецька та приєднався до спецназу російських військ.

Саме він мав передати спецслужбі рф актуальні координати для підготовки авіаудару по Харківщині. Однак Служба безпеки дізналася про плани ворога ще на початковому етапі розвідувальної діяльності цих агентів. Це дозволило задокументувати кожен крок фігурантів та провести комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ.

На фінальній стадії спецоперації обох зловмисників було затримано у власних помешканнях. Під час обшуку у них вилучено мобільні телефони, з яких вони комунікували з окупантами.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили старшому агентурної групи рф про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Дії його спільника кваліфіковано за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Їм загрожує від 8 років тюрми до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, Зеленський у річницю Чорнобильської катастрофи закликає світ тиснути на росію для звільнення ЗАЕС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Load next