На ДніпроГЕС та інших енергооб'єктах ще розбирають завали після атаки 22 березня - Галущенко

На ДніпроГЕС та інших енергооб'єктах ще розбирають завали після атаки 22 березня - Галущенко

На пошкоджених внаслідок атаки 22 березня енергетичних об'єктах триває розбір завалів, тільки після цього енергетики зможуть оцінити всі завдані збитки.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

 Міністр зауважив, що для оцінки руйнувань потрібно отримати повний доступ до об'єктів, який зараз не завжди можливий через завали.

Працюють служби ДСНС, щоб їх розчистити і щоб фахівці могли отримати доступ до обладнання. Тоді зможемо встановити, чи можливо його відновити, чи потрібно замінювати, - заявив Галущенко.

Він нагадав, що поки зарано говорити про підняття тарифів на електроенергію для населення, адже енергетики зараз ще не оцінили повністю масштаби пошкоджень і не знають, скільки коштуватиме відновлення.

Тому наразі це питання "не на столі" - немає ніяких проєктів чи напрацювань, - сказав міністр.

Галущенко також підсумував, що до атаки 22 березня Україна стабільно проходила опалювальний сезон, маючи резерви генерації. Крім того, у лютому вдалося наростити експорт електроенергії.

Тому я вважаю, що цей сезон, якщо брати до масштабної атаки, ми пройшли дуже впевнено, - додав міністр.

За його словами, 55% виробництва електрики забезпечувала атомна генерація, яка є базовою для енергосистеми. Крім того, Галущенко повідомив, що на сьогодні у підземних сховищах знаходиться понад 7 млрд кубометрів газу.

Нагадаємо, Планував скоригувати ракетний удар по військовому шпиталю у Дніпрі: СБУ затримала агента рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next