Сили безпілотних систем ЗСУ: Міноборони розробить проєкт закону для нового роду військ

Сили безпілотних систем ЗСУ: Міноборони розробить проєкт закону для нового роду військ

Кабмін підтримав указ Президента про створення у складі Збройних сил України окремого роду військ – Сил безпілотних систем.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Він нагадав, що проєкт указу напрацювало Міністерство оборони спільно з Генеральним штабом ЗСУ.

За словами Умєрова, створення такого роду військ є «стратегічним кроком для нашої країни в умовах зростаючої загрози з боку Росії».

Сили безпілотних систем – це сучасне і необхідне рішення для ефективного використання нашого бойового потенціалу та технологічної переваги над ворогом на всіх рівнях – стратегічному, оперативному і тактичному – за допомогою безпілотних систем у повітрі, на суходолі та на морі, – наголосив міністр.

Для реалізації цієї ініціативи Міноборони підготує та внесе на засідання уряду відповідний проєкт закону України.

Створення Сил безпілотних систем сприятиме посиленню нашої обороноздатності, – підкреслив Умєров.

Нагадаємо, США, Британія та Австралія ввели санкції проти лідера російської групи хакерів LockBit

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Load next