МОН затвердило механізм використання дотацій на укриття у школах і ПТУ

МОН затвердило механізм використання дотацій на укриття у школах і ПТУ
МОН затвердило механізм використання 5 млрд грн дотації на укриття у школах і профтехах

Захисні споруди облаштують у 8 прикордонних і прифронтових областях.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти й науки України.

Так, до 1 вересня 2025 року в експлуатацію мають ввести 77 укриттів у 8 прикордонних і прифронтових областях України. У межах дотації передбачено облаштування 24 укриттів у закладах професійної освіти та 53 укриттів у школах. Це має гарантувати безпеку та можливість очного навчання для десятків тисяч дітей, зазначили в МОН.

Укриття мають бути протирадіаційними або спорудами подвійного призначення, що відповідають державно-будівельним нормам захисних споруд цивільного захисту.

Дотація покриває лише будівельні роботи, а проєктно-кошторисну документацію громади повинні розробити заздалегідь або до 1 грудня 2024 року... Якщо вартість робіт перевищує дотацію, громади мають покрити різницю з місцевих бюджетів, - заявили у відомстві.

Моніторинг здійснюватиме МОН через систему DREAM - Державна цифрова екосистема управління відновленням, а громади звітуватимуть про бюджет, хід робіт та графік до 10 числа щомісяця.

Нагадаємо, Ухилення від мобілізації: на Закарпатті в одному із університетів викрито 225 фейкових «студентів»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next