Австрія створила фонд на €500 млн для підтримки інвестицій в Україну

Австрія створила фонд на €500 млн для підтримки інвестицій в Україну

Австрія створила фонд на 500 мільйонів євро для підтримки своїх експортерів та інвесторів в Україні.

Про це повідомило австрійське Міністерство фінансів. 

Відомство наголосило, що російські атаки роблять «будь-який бізнес з українськими компаніями надзвичайно ризикованим» для австрійських експортерів та інвесторів.  Тому міністерство створило умови для підтримки австрійського експорту в Україну.

Допомога здійснюється через спеціальний ризикоорієнтований інструмент, який передбачає надання 500 млн євро протягом наступних 5 років для підтримки бізнесу в Україні. 

Міністр фінансів Магнус Бруннер наголосив, що, окрім внутрішньої економіки, українське населення та економіка, зокрема, виграють від австрійської підтримки експорту, оскільки країна активно сприяє відбудові України.

Глава Мінфіну каже, що Австрія забезпечить «життєво важливі для України інвестиції». Зокрема, йдеться про постачання питної води та тепла, убезпечення та реконструкцію транспортного сектору з дорогами, мостами й залізничною інфраструктурою, а також спільні майстерні для автобусів, трамваїв і поїздів.

Нагадаємо, Наступного тижня ситуація в енергосистемі може бути значно кращою - Укренерго

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Аварія з українською родиною в Австрії: загинула ще одна дитина Аварія з українською родиною в Австрії: загинула ще одна дитина
В Австрії 31 серпня трапилася жахлива ДТП за участі родини українців. Внаслідок якої загинув 6-річний хлопчик, а його 2-річного братика відправили в лікарню на гелікоптері.
Загинула 6-річна дитина: в Австрії сім'я українців потрапила у смертельну ДТП (фото) Загинула 6-річна дитина: в Австрії сім'я українців потрапила у смертельну ДТП (фото)
Автомобіль з українцями на італійських номерах зламався близько 5:15 ранку і зупинився в третій смузі руху. Однак, громадянин Австрії не встиг вчасно загальмувати та спричинив смертельну ДТП в якій загинула 6-річна дитина.
Load next