Україна прагне отримати «незворотну» пропозицію про можливий вступ до НАТО – посол

Україна прагне отримати «незворотну» пропозицію про можливий вступ до НАТО – посол

Україна прагне фіксації союзниками незворотності нашого шляху до членства в НАТО на майбутньому Саміті Альянсу у Вашингтоні, заявила глава Місії України при НАТО Наталія Галібаренко.

Ми хотіли б, щоб союзники зафіксували незворотність шляху України до членства в НАТО, – сказала вона в інтерв’ю Politico.

За словами Галібаренко, Україна добре розуміє, що союзники не хочуть ухвалювати жодного політичного рішення про запрошення Києва до членства в НАТО під час війни, тож Україна не прагне негайного вступу.

Ми прагнемо отримати додаткові рішення щодо питання протиповітряної оборони. Україна хотіла б також побачити, що Альянс визнає значний прогрес у проведенні реформ, якого ми досягли, – зазначила пані посол.

Галібаренко підкреслила, що на Саміті у Вашингтоні Україна хотіла б почути такі формулювання щодо членства, які стали б кроком вперед відносно Саміту НАТО у Вільнюсі.

Нагадаємо, На Прикарпатті прибрали блокпост, на якому місцеві напали на військового ТЦК

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти
Спершу поліція Таїланду заявила, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті посла України в Таїланді Андрія Бешти не виявлено. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня у віці 44 років.
В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті
Помер колишній посол України в Таїланді Андрій Бешта. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня.
МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО
Міністерство закордонних справ затвердило кандидатуру українського посла при НАТО та працює над його відправкою до Брюсселю.
Loading...
Load next