Сьогодні графіки відключення світла діятимуть по всій Україні протягом доби

Сьогодні графіки відключення світла діятимуть по всій Україні протягом доби

Укренерго 24 травня вводить цілодобові обмеження споживання електроенергії для промислових та побутових споживачів по всій Україні.

Про це повідомляє Укренерго.

Графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 24:00. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується, - ідеться у повідомленні.

Як зазначають в Укренерго, причина – дощова погода та щільна хмарність у більшості регіонів України, що заважає сонячним електростанціям працювати на максимальній потужності. Відповідно, в енергосистемі й в денні години буде наявний дефіцит електроенергії.

Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які диспетчерський центр "Укренерго" щовечора доводить до кожного обленерго.

Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах, - зауважили в Укренерго.

Нагадаємо, Сенат Польщі ухвалив закон про допомогу українським біженцям

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next