Люксембург відкрив свої кордони для туристів з України

Люксембург відкрив свої кордони для туристів з України
Відтепер Люксембург відкривається для всіх типів подорожей українців. Туди можна потрапити вакцинованим українцям або тим, хто перехворів на COVID-19.

Влада Люксембургу вирішила відкрити свої кордони для всіх типів подорожей для українських туристів. Про відкриття кордонів повідомив на своїй сторінці у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Люксембург відкривається для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС, - написав у дописі Кулеба.

Зокрема, для цього українським туристам необхідно мати:

  • чинний біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон (строк дії якого має перевищувати дату вашого запланованого виїзду з ВГЛ на 6 місяців);
  • документальне підтвердження мети вашої поїздки (картку резидента країни Євросоюзу або посвідку на проживання, резервування готелю, запрошення бізнес-партнеру, і т.ін.);
  • підтвердження вашої фінансової спроможності;
  • поліс медичного страхування, який визнається на території країн Євросоюзу.

Окрім цього, українцям необхідно надати: документ про повну вакцинацію або негативний результат тесту на коронавірус, зробленого не пізніше ніж за 72 години до моменту вильоту літака.

Зауважимо, що особа вважається повністю вакцинованою, коли сплив термін у 14 днів з дати повного курсу вакцинації.

Міністр нагадав, що у відомстві діє інтерактивна мапа для подорожуючих з України, де можна подивитися умови для в’їзду в країни світу.

Читайте також
Італія відкриває свої кордони для українських туристів Італія відкриває свої кордони для українських туристів
Італія з 31 липня відкриває свої кордони для українських громадян, однак з умовою перебування на самоізоляції протягом п'яти днів після прибуття у країну.
Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Loading...
Load next