США сприятимуть наближенню України до НАТО – Блінкен

США сприятимуть наближенню України до НАТО – Блінкен

Під час виступу у Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен  зазначив, що США наближають Україну до НАТО і згодом введуть її до Альянсу.

Про це він повідомив на пресконференції.

 Блінкен запевнив, що з часом Україна долучиться до Північноатлантичного альянсу, і США сприятимуть цьому. Безпекові угоди з союзницями підтримають “шлях до НАТО”. Зокрема, згідно з десятирічною угодою США та України, Сполучені Штати підтримуватимуть українську оборону й безпеку. Співпраця передбачається у низці важливих галузей – від авіації до ППО, від дронів до розмінування.

Крім того, домовленості прискорять зусилля щодо розбудови українського оборонно-промислового комплексу. У результаті, усі ці кроки гарантуватимуть, що вступ України до НАТО буде “швидким і плавним”.

Також, за його словами, західні союзники Києва мають зробити важливий крок – змусити РФ заплатити за відновлення зруйнованих українських міст, використовуючи російські активи.

Росія мусить і зобов’язана відновити те, що зруйнувала. Цього вимагає міжнародне право. На це заслуговує український народ. Конгрес надав нам право заарештовувати російські активи у Сполучених Штатах. Ми маємо намір їх використати, – зазначив дипломат.

Окрім цього, Блінкен зауважив, що нинішній етап війни для України – критичний, і наступні місяці вимагатимуть від Києва багато зусиль.

Своєю чергою, США працюють над питанням надання додаткових систем ППО для захисту від російських атак. Блінкен анонсував, що додаткова допомога США має надійти на поле бою вже найближчими днями.

Нагадаємо, Дуда пояснив, чому у Польщі не передає Україні Patriot

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Load next