"Україна досі потребує достатньої кількості різноманітних незалежних думок": британський посол щодо закону про олігархів

"Україна досі потребує достатньої кількості різноманітних незалежних думок": британський посол щодо закону про олігархів
Сіммонс запевнила, що для Британії дуже важливо, щоб Україна стала незалежною, особливо від постачання російського газу.

Для ефективного впровадження закону про олігархів Україні потрібні кілька важливих кроків - зокрема, забезпечення свободи слова. Про це в інтерв'ю телеканалу "Україна 24" заявила надзвичайний і повноважний посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Коли закон про олігархів пройшов перше читання, я написала у Twitter, що ефект спрямований на подолання непропорційного впливу контролю олігархів на різні аспекти життя країни. Це справді було важливо, закон міг би мати такий ефект. Однак для цього потрібно було зробити кілька важливих кроків, один із яких, про що я й написала у Twitter - це створення незалежних медіа.

Україна досі потребує достатньої кількості різноманітних незалежних думок, адже в Україні є монотрадиція, коли олігархи купують телеканали, на яких потім демонструють певні точки зору. І це відкидає Україну назад в минуле, - зазначила Сіммонс. 

Коли її запитали, чи повинна була Верховна Рада ухвалювати закон про олігархів, не дочекавшись вердикту Венеційської комісії, дипломатка відповіла:

Не забувайте, що Венеційська комісія надає лише виважені рекомендації. Чесно кажучи, це хороша ідея - дочекатися цих рекомендацій. Однак це вже справа уряду - робити так чи ні. Ідеально - це дочекатися усіх думок, розглянути усі точки зору. Але якщо цього не сталося - що ж, так буває. Для мене важливе не тільки питання, наскільки цей закон має бути реалізований, а й інші речі, як увага до Антимонопольного комітету, лібералізація енергетичного ринку, свобода незалежних медіа - щоб і в цих питаннях був прогрес. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото) Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото)
Як повідомляє Служба безпеки України, схема полягала у «покривані» шахраїв, які недоплачували податки, а також допомагали фіктивним підприємствам.
Законопроєкт про олігархів направлено на підпис Володимиру Зеленському Законопроєкт про олігархів направлено на підпис Володимиру Зеленському
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав Закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599) і направив його на підпис Президенту.
"Мені набридло, коли говорять, що в нас країна олігархів": Зеленський назвав "червоні лінії" для великого бізнесу "Мені набридло, коли говорять, що в нас країна олігархів": Зеленський назвав "червоні лінії" для великого бізнесу
Зеленський заявив, що процес деолігархізації тільки почався в Україні. Посадками займаються правоохоронні органи.
Loading...
Load next