Міноборони готує законодавче визначення поняття «кібервійна»

Міноборони готує законодавче визначення поняття «кібервійна»

Міністерство оборони України працює над правовим визначенням поняття «кібервійна». Реалізація цього кроку на законодавчому рівні має важливе значення у протидії кіберзагрозам.

Про це йшлося під час обговорення на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми управління інформаційною безпекою держави», організованої Національною академією Служби безпеки України, повідомляє пресслужба Міноборони.

Міноборони ініціювало науково-дослідну роботу щодо визначення поняття кібервійни, яку здійснює Академія СБУ. Переконана, що ці напрацювання дозволять нам разом із іншими державними органами вийти із законодавчими пропозиціями вже наприкінці 2024 року, - зазначила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

У пресслужбі оборонного відомства зауважили, що з початку повномасштабного російського вторгнення фахівці СБУ нейтралізували майже 10 тисяч кібератак.

За словами віцепрем'єр-міністра, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, попри велику інтенсивність атак, ворогу не вдалося вплинути на обороноздатність держави.

Такі результати вдалось досягнути завдяки ефективній взаємодії між фахівцями Держспецзв’язку, СБУ, РНБО, Кіберполіції, ЗСУ та інших держорганів, - наголосив він.

У Міноборони підкреслили, що оскільки дії агресора в кіберпросторі є системними і спрямованими вже не лише на Україну, а й на її союзників, слідом за визначенням поняття «кібервійна» на національному законодавчому рівні, визнання кібератак як акта війни у правовому полі має також відбутися й на міжнародному.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Load next