Західні компанії вагаються повертатись до України - Мінекономіки

Західні компанії вагаються повертатись до України - Мінекономіки

Урядовці спільно з підприємцями працюють над поверненням західних компаній в Україну, причиною вагань іноземних компаній є брак інформації.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки за підсумками візиту української делегації на чолі із заступником міністра економіки Надії Бігун до провінції Оверейсел в Нідерландах. 

Для українського бізнесу та економіки України в цілому сьогодні вкрай важливим є посилення співпраці із західними партнерами. Під час кожної зустрічі ми роз’яснюємо потенційним партнерам, чому вигідно інвестувати в економіку нашої держави вже сьогодні, не чекаючи завершення війни. Й інвестиціями перелік пропозицій не обмежується. Українські підприємства пропонують потенційним партнерам різні форми взаємовигідної співпраці. Об’єктивно, ми бачимо вагання, здебільшого через брак інформації. І саме через такі зустрічі, за участю представників української влади та підприємств, можна найбільш повно донести до потенційних партнерів переваги співпраці, - зазначила Бігун.

Зокрема, за результатами зустрічей осягнута попередня домовленість про співпрацю між українським виробником та компанією Hortilife BV, що спеціалізується на розробці, постачанні та монтажі інноваційного, високотехнологічного обладнання, установок і конструкцій для теплиць і зберігання сільськогосподарської продукції.

Зазначається, що компанія працювала в Україні до початку широкомасштабного вторгнення, але з того часу переорієнтувалась на інші ринки. Відтак, тепер керівництво ознайомлене з умовами роботи в Україні, зокрема з можливістю страхування воєнних ризиків, та готове вивчити пропозиції українських виробників.

Важливою складовою успіху подібних візитів є активне сприяння в їх організації місцевої влади.

Дуже важливим є встановлення робочих контактів з місцевою владою. Яка не лише допомагає організувати зустрічі з місцевим бізнесом, але й надалі промотуватиме співпрацю з українськими компаніями серед місцевих підприємств. Переконана, вже незабаром наша спільна робота матиме цілком практичні результати, які ми побачимо в Україні, - зазначила Надія Бігун.

Нагадаємо, В Україні розмінували 700 гектарів за допомогою машин від міжнародних партнерів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального
Після роз'яснення Міністерства економіки щодо постанови Кабміну про держрегулювання цін на паливо, дві мережі АЗС повідомили про відновлення продажу преміального палива.
"Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС "Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС
В українському уряді відреагували на призупинення продажів преміум-пального відомим мережами АЗС - серед яких WOG, ОККО, Socar і KLO. У мережах АЗС зазначають, що таке рішення зумовлене збитковістю від продажу преміального пального для компаній внаслідок ухваленого рішення Кабміном.
На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки
Оцінка рівня "тіні" в економіці показала істотні відмінності епідемії коронавірусу від інших кризових періодів.
Load next