У Сумах відкрили перший офіс «Зроблено в Україні»

У Сумах відкрили перший офіс «Зроблено в Україні»

В Сумах відкрили перший офіс “Зроблено в Україні” для підтримки мікро- та малого бізнесу.

У таких офісах підприємці зможуть отримати консультації щодо умов участі в урядових програмах в межах політики “Зроблено в Україні”, повідомляє Міністерство економіки України.

Ми розуміємо, в яких складних умовах працюють українські підприємці. Особливо у прифронтових регіонах, де вести бізнес неспівмірно важче, аніж в тилових містах. Тому ми обрали Суми, як перше місто, де відкриваємо перший регіональний офіс “Зроблено в Україні”. Він працюватиме на базі Сумського міського центру зайнятості. Тут підприємці зможуть отримати очно консультацію, їм допомагатимуть з оформленням документів на гранти та інші програми. Наша мета – до кінця року створити такі центри у всіх українських містах, де це можливо, – прокоментувала міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її словами, відновлення зруйнованої інфраструктури та економіки України неможливе без розвитку українського бізнесу. Головна задача економічного блоку уряду – стимулювати виробництво, залучати інвестиції у реальний сектор та посилювати несировинний експорт.

Наша стратегічна мета – змінити структуру економіки й наростити виробництво товарів із високою доданою вартістю. Саме така мета політики “Зроблено в Україні”. В її межах на програми підтримки бізнесу ми заклали до бюджету понад 45 мільярдів гривень. Це рекордна сума за останні роки. Для Сумщини на цей рік передбачили мільярд гривень, але ця сума не є лімітом, адже чим активнішими будуть місцеві бізнеси, тим більше допомоги від держави зможуть отримати, – розповіла Юлія Свириденко.

За її словами, цього року уряд реалізує цілу низку програм з підтримки бізнесу. В першу чергу мовиться про програму пільгового кредитування “5-7-9”. На неї заклали в бюджет 18 мільярдів, які підуть на компенсацію відсоткових ставок.

Також важливими для малого бізнесу залишаються державні грантові програми. Насамперед – гранти на переробку з можливістю отримати до 8 мільйонів гривень на розвиток виробництва, зокрема на купівлю обладнання. Популярні серед підприємців й гранти, які можна отримати на старт власної справи та гранти для ветеранів, ветеранок, їхніх дружин і чоловіків.

Крім того, уряд працює над розширенням локалізації як на цивільні, так і воєнні публічні закупівлі. За виключенням країн GPA.

Також на цей рік передбачено 1 мільярд гривень на компенсацію коштів за купівлю сільгосптехніки українського виробництва. А у другій половині року цей механізм планується поширити на інші види техніки.

Уряд продовжує фінансувати програму “Шкільний автобус”. Тих коштів, які нині закладені у бюджеті, вистачить на 500 нових автобусів українського виробництва. Ще одна програма, яка сприяє розвитку виробництва, передовсім будматеріалів, й допомагає відновити будівництво – “єОселя”. Вона дозволяє людям придбати житло під 7% річних, а для пільгових категорій – під 3%.

Крім того, уряд впроваджує програми підтримки проєктів зі значними інвестиціями та програму розвитку індустріальних парків.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
McDonald's в Україні не відкриватимуть у серпні McDonald's в Україні не відкриватимуть у серпні
Проте у компанії є намір відновити роботу у деяких регіонах.
Load next