росія організовує диверсії у Європі, аби зірвати постачання озброєння до України

росія організовує диверсії у Європі, аби зірвати постачання озброєння до України

Розвідка США та їхніх союзників спостерігають збільшення кількості диверсійних операцій у Європі, які є частиною російської кампанії з підриву постачання озброєння в Україну.

Про це пише New York Times.

Зазначається, що такі операції включають підпали або спроби підпалів низки об’єктів, зокрема складу у Великій Британії, лакофарбового заводу в Польщі, житлових будинків у Латвії та магазинів IKEA в Литві.

Ці дії можуть здаватися випадковими, однак американські та європейські посадовці з питань безпеки кажуть, що це частина узгоджених зусиль росії, спрямованих на уповільнення передачі зброї Києву і створення видимості опозиції до підтримки України. За словами неназваних посадовців, цією кампанією керує головне розвідувальне управління рф (ГРУ).

New York Times пише, що поки що такі диверсії не припинили постачання озброєння до України. А втім, окремі представники силових структур кажуть, що рф намагається посіяти страх і змусити європейські країни посилити безпеку по всьому ланцюжку постачання зброї, що збільшує витрати та сповільнює темпи постачання.

Нагадаємо, Майже 350 ув'язнених вже звільнили для мобілізації в армію - Малюська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Load next