САП завершила слідство щодо Гладковського-молодшого та ексдиректора “Укрспецекспорту”

САП завершила слідство щодо Гладковського-молодшого та ексдиректора “Укрспецекспорту”

Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі стосовно ексдиректора «Укрспецекспорту» та Ігоря Гладковського — сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Правоохоронці не розкривають імен фігурантів, утім з деталей справи випливає, що йдеться про Ігоря Гладковського та Павла Букіна, на це звертають увагу низка українських видань.

Тепер матеріали справи відкрили стороні захисту для ознайомлення.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року Гладковський-молодший та Букін отримали підозри у справі про 13 мільйонів гривень збитків ДК «Укрспецекспорт».

За даними слідства, екскерівник держпідприємства уклав договір із компанією, підконтрольною Гладковському-молодшому, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів). Орієнтовно 170 тисяч доларів передали безпосередньо Гладковському.

Дії ексдиректора «Укрспецекспорту» кваліфікували за ч. 2 ст. 364 КК України — зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Гладковського-молодшого — за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України — організація вищевказаного зловживання.

Оскільки фігуранти перебувають за межами України, про підозру їм повідомили заочно. За даними видання «Слово і Діло», Гладковський ще у 2022 році виїхав за кордон нібито через службову необхідність, а потім клопотав про долучення онлайн у зв’язку зі збройною агресією рф проти України. Видання з посиланням на джерела в правоохоронних органах писало, що Ігор Гладковський перебував чи перебуває в Іспанії.

Нагадаємо, Нідерланди замовили для України дев’ять САУ DITA

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
На Хмельниччині впала повітряна куля: що відомо про жертв (фото) На Хмельниччині впала повітряна куля: що відомо про жертв (фото)
У результаті падіння повітряної кулі на Хмельниччині загинув 53-річний житель Прилук, а також ще п’ятеро травмувалися.
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
Loading...
Load next