Microsoft створила модель ШІ для американських спецслужб

Microsoft створила модель ШІ для американських спецслужб

Корпорація Microsoft створила для розвідувальних служб США генеративну модель штучного інтелекту на основі GPT-4, яка може працювати без інтернету та використовуватись для аналізу секретної інформації.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зауважено, що це є першим випадком, коли велика мовна модель може працювати повністю без інтернет-зв’язку. У повідомленні йдеться, більшість моделей ШІ, зокрема ChatGPT i OpenAI, для вивчення й встановлення закономірностей використовують хмарні дані, але "Microsoft хотіла надати справді безпечну систему для розвідувального співтовариства США".

Це вперше, коли ми маємо ізольовану версію - ізольована означає, що вона не підключена до інтернету - і знаходиться в спеціальній мережі, доступ до якої має лише уряд США, - заявив технічний директор Microsoft зі стратегічних місій і технологій Вільям Чаппелл.

Зазначено, нова модель GPT-4 є статичною: вона може читати файли, але не навчатися завдяки цій інформації або даним з інтернету. У такому випадку американський уряд зможе запобігти витоку секретної інформації. До секретної генеративної служби ШІ, за словами Чаппелла, теоретично зможуть отримати доступ близько 10 тис. осіб.

Нагадаємо, СБУ затримала інформатора російського «воєнкора», який наводив ракети на Кривий Ріг

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Теги: 
Load next