"Може викликати підозри в окупантів": як правильно видаляти файли з телефону

"Може викликати підозри в окупантів": як правильно видаляти файли з телефону

У Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації нагадали, як правильно видаляти файли, інформацію з телефону так, щоб російськи загарбники не мали змоги її відновити.

Про це повідомляє Держспецзв’язку.

Зокрема, один із варіантів – видалити окремі файли вручну. Для цього потрібно обрати потрібний файл, натиснути кнопку "Видалити". А після цього очистити кошик через файловий менеджер, адже видалені файли можуть зберігатися в ньому до 30 днів.

Проте навіть видалені таким чином дані все ще можуть бути відновлені, - зазначили у службі.

Тому фахівці радять додатково скористатися так званими шредерами – програмами, які дають можливість безповоротно знищувати файли, які можна знайти в магазині додатків вашого телефона.

Ще один варіант видалення даних зі смартфону – скидання системи до заводських налаштувань. До цього способу можна вдатися в останню чергу, коли інші за якихось причин неможливі. Адже з телефону у такому разі будуть видалені абсолютно всі дані та файли без можливості відновлення.

Але майте на увазі, що повністю порожній телефон також може викликати підозри в окупантів, - підкреслили у Держспецзв’язку.

Для того, щоб скинути систему до заводських налаштувань у Android потрібно зайти у "Налаштування", обрати "Загальне керування" і натиснути "Скидання". Потім натиснути "Скинути до заводських налаштувань" (назви меню можуть дещо відрізнятися залежно від моделі телефону).

У iOS обрати Параметри - Загальні - Перенести чи скинути iPhone. Після цього - "Стерти" весь вміст і налаштування.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Viber знову повністю доступний на території Херсонської області.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
Українцям нагадали, як розвантажити мобільні мережі та чому це важливо в умовах війни Українцям нагадали, як розвантажити мобільні мережі та чому це важливо в умовах війни
Українці здебільшого стежать за останніми подіями на каналах месенджерів: Telegram, Viber тощо. Це впливає на мобільні мережі.
Loading...
Load next