У США газети подали позов проти OpenAI за використання статей для навчання ChatGPT

У США газети подали позов проти OpenAI за використання статей для навчання ChatGPT

Група американських газет подали до суду на Microsoft та OpenAI, звинувативши компанії у зловживанні роботою репортерів для навчання своїх систем штучного інтелекту.

Про це повідомляє Reuters.

Вісім газет, що належать інвестиційній компанії MediaNews Group, заявили у позові до федерального суду Нью-Йорка, що Microsoft та OpenAI незаконно скопіювали мільйони їх статей для навчання продуктів штучного інтелекту, зокрема Copilot та ChatGPT.

Серед позивачів: New York Daily News, Chicago Tribune, Denver Post, Orlando Sentinel, South Florida Sun-Sentinel, San Jose Mercury News, Orange County Register і Twin Cities Pioneer Press. Вони вимагають від суду невизначеної грошової компенсації та постанову про заборону будь-яких подальших порушень.

У позові йдеться, що системи двох компаній відтворюють захищений авторським правом вміст газет «дослівно» за запитом. Там також вказано, що ChatGPT «галюцинує» статтями, які шкодять репутації видань, включно із підробленою статтею Denver Post, яка рекламує куріння як ліки від астми, та фіктивну рекомендацію Chicago Tribune щодо дитячого шезлонга, яка була відкликана після випадку смерті серед дітей.

Представник OpenAI заявив, що компанія «дуже уважно ставиться до наших продуктів і процесу розробки для підтримки новинних організацій». У Microsoft відмовилися від коментарів, йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 100 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Комп'ютер, натхненний мозком — учені створюють чип із функціями штучного інтелекту Комп'ютер, натхненний мозком — учені створюють чип із функціями штучного інтелекту
Пристрій пройшов більше мільйона циклів перепрограмування, але все ще показує високу надійність і може бути використаний у напівпровідниковій промисловості.
Load next